Jumaat, 24 Jun 2011

Good Luck FC Again!

Salam all dear readers!..

Yeah..Futsal again!!yeah2..hehe (nak speaking plak)
Actually this previous Tuesday, WE (Good Luck FC) had a match agains Chancito FC..
This is a match where both team need to win in order to qualified to quater final.and guess what?
We Won!alhamdulillah...
The score was 4-2..and the scorer are :

Wan KamalHadi - 1 gol..his first goal for this tourney.
Enol - 1 gol..his 2nd goal
Otomen - 2goal..his 2 goal for this tourney..haha

So our next match is today which is on 24th June 2011 (Friday).
We will face El-Fara'na which is a foreigner team..wish us Good Luck Fc have the luck to win and go to Semi Final..amin..insyaAllah..

Enjoy the pictures below..=)














that's all i think..do pray for us ya!amin..
Bye..

My befday..Superb!

Salam semua..sory la lama xupdate..xsempat..biasa la..pelajar tahun akhir..haha..alasan pemalas sebenaqnya..hak3.
Disini aku ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada semua org yg wish kat aku..eh bila befday ang?
Kepada yg tak tau dan nak tau dan juga kepada yg tak tau and tak mau tau, biaq pi la blog aku, aku nk bagitau jugak..haha befday Aku jatuh pada 17 Jun 2011 baru2 ini..Alhamdulillah.. genap umuq ceq 22 tahun ikut tahun bukan islam..=b

Actually aku nk buat list org yg wish kat aku..tapi ramai sgt so nanti2 la aku update ea..=b
Disini jugak aku nk ucap terimakasih kepada housemate aku yg hensem2 belaka..haha..
tak dak pa dah nk ckp just enjoy the pictures below..













Thanks guys!u all rocks...daa~

Khamis, 16 Jun 2011

1st game Good Luck FC

Salam dear all readers..macam ada ja org baca hak3
Semalam kitorang (Good Luck FC) ada game..1st game in UTP Futsal League.

Bagi aku la.. UTP Futsal League untuk taun 2011 adalah yg plg worst skali pernah dianjurkan..

sebab2 nya adalah :
  1. Yuran mahal nk mampos rm250 satu team
  2. 1st prize rm500 ja..mcm harem. skit gila weyh..xberbaloi langsung.
  3. Prize for the winners diberitahu sehari sebelum perlawanan.pastu ckp xleh tarik diri dah after dah submit.duit x di pulangkn..bijak gila depa makan duit haram
  4. Format game 20minit-5minit-20minit..penat gila weyh klo men,siap referee ckp,aku xpenah jadi referee FUTSAL yg lama camni..aihhh..
  5. Kena pakai shin guard ngn stokin panjang..tak ka plek pakai stokin pjg main futsal.zzz
  6. 1 group hanya 2 kumpulan ja layak masuk terus ke quater final..kiranya kalo kalah dlm group 4 kali ja la 1 team main.bayaran rm250 xberbaloi kan3?
  7. Tu ja kot stakat ni.haha

btw macam mana pn..
1st half kitorang leading 4-3.second half diowang come back 4-4..adeh..skit lagi nk menang..sob3. T.T
ni adalah gmbo team kitorang..


Good Luck FC

doakan kejayaan kami!..2nd game.. 18 jun 2011..sabtu ni..daa~

Isnin, 13 Jun 2011

Kisah Nabi Adam a.s

 Kisah Nabi Adam a.s (A'lai His Salam) bermula dengan penciptaan bumi, gunung-ganang, lautan dan tumbuh-tumbuhan dimuka bumi oleh pencipta kita yg Esa iaitu Allah S.W.T selama 7 hari 7 malam.

Sepertimana diriwayatkan oleh Muslim dari Abu Hurairoh bahwa Rasulullah saw memegang tanganku dan bersabda,"Allah swt telah menciptakan tanah pada hari sabtu, menciptakan di bumi gunung-gunung pada hari ahad, menciptakan pepohonan pada hari senin, menciptakan yang tidak disukai pada hari selasa, menciptakan cahaya pada hari rabu, menyebarkan binatang melata di bumi pada hari kamis, menciptakan Adam pada hari jum’at setelah ashar yang merupakan akhir penciptaan di akhir waktu dari waktu-waktu hari jum’at yaitu antara ashar hingga malam." - sumber -

Maka Allah S.W.T telah memberitakan kepada malaikat dan iblis bahawa Allah S.W.T akan kehendaknya untuk menciptakan makhluk lain yang dinamakan manusia. Manusia ini akan menghuni dan mengisi bumi. Mereka akan diberi amanah untuk memeliharanya, menikmati tumbuh-tumbuhannya, mengelola kekayaan yang terpendam di dalamnya sehinggalah pada suatu waktu dan ketika yg dikehendakkan oleh Allah S.W.T iaitu dikenali sebagai kiamat.

Allah S.W.T mengkehendakkan malaikat dan iblis untuk sujud kepada

 Dialog antara malaikat dan Allah S.W.T

Malaikat : wahai tuhan kami yg Esa. Mengapakah perlunya menciptakan manusia ini. Padahal kami (malaikat) sentiasa taat kepadamu, sujud, bertasbih, beribadah tanpa henti kepadamu. Walhal, makhluk yang dinamkan manusia ini akan sentiasa bertengkar, bermusuhan, berbunuhan diantara satu sama lain di dunia ciptaanmu ini ya Allah.

Allah S.W.T berfirman : "Aku mengetahui apa yang kamu tidak ketahui dan Aku sendirilah yang mengetahui hikmat penguasaan Bani Adam atas bumi-Ku. Bila Aku telah menciptakannya dan meniupkan roh kepada nya,bersujudlah kamu di hadapan makhluk baru itu sebagai penghormatan dan bukan sebagai sujud ibadah, kerana Allah s.w.t. melarang hamba-Nya beribadah kepada sesama makhluk-Nya."  

Maka terciptalah Nabi Adam A.S dengan kehendak ilahi dimana baginda dijadikan daripada tanah dan lumpur. Kemudiaannya Allah S.W.T mengarahkan malaikat dan iblis untuk sujud kepada nabi adam sebagai tanda penghormatan dan bukan dengan tujuan ibadah. Kerana Allah S.W.T melarang makhluk ciptaannya untuk syirik kepadanya. (Syirik adalah perbuatan menyembah selain daripada Allah S.W.T).


tanah liat



lumpur

Iblis membantah akan perintah Allah S.W.T

Allah s.w.t. bertanya kepada Iblis laknatullah:"Apakah yang mencegahmu sujud menghormati sesuatu yang telah Aku ciptakan dengan tangan-Ku?"

Iblis : Arghh!!..kenapa perlu aku sujud kepadanya. sedankan Engkau (Allah) menciptakan Aku (Iblis) daripada Api dan Dia (Nabi Adam) diciptakan dari tanah liat dan lumpur yg jijik.


Api

Dengan riaknya Iblis mengagungkan kejadiaanya berbanding dengan kejadian Nabi Adam A.S. Kerana sikap takabbur dan riak yg dimiliki oleh Iblis.

Kemudian Allah s.w.t. berfirman kepada Iblis laknatullah yang terkutuk itu:
"Pergilah engkau bersama pengikut-pengikutmu yang semuanya akan menjadi isi neraka Jahanam dan bahan bakar neraka. Engkau tidak akan berdaya menyesatkan hamba-hamba-Ku yang telah beriman kepada Ku dengan sepenuh hatinya dan memiliki aqidah yang mantap yang tidak akan tergoyah oleh rayuanmu walaupun engkau menggunakan segala kepandaianmu menghasut dan memfitnah." 

Maka diusir dirinya (iblis) oleh Allah S.W.T dari syurga dan disertakan laknat dan dijanjikan neraka di akhir zaman kelak.
 
Iblis laknatullah dengan sombongnya menerima dengan baik hukuman Allah S.W.T, dan ia hanya mohon agar kepadanya diberi kesempatan untuk hidup kekal hingga hari kebangkitan kembali iaitu hari kiamat. Allah s.w.t. meluluskan permohonannya dan ditangguhkanlah ia sampai hari kebangkitan. Iblis tidak berterima kasih dan bersyukur atas pemberian jaminan itu, bahkan sebaliknya ia mengancam akan menyesatkan Adam, sebagai sebab terusirnya dia dari syurga dan dikeluarkannya dari barisan malaikat, dan akan mendatangi anak-anak keturunannya dari segala sudut.

Jadi apakah moral of the story ? Di harap pembaca2 dapat memberikan output setelah menerima input..
Sekian..Wasallam..

Ahad, 12 Jun 2011

Nak iPhone 4 putih!!

sila baca dialog dibawah dengan loghat kedah..

Aku : Ibu abang nk iPhone 4 yg warna putih tu blh dak?
Ibu : amboi aih..mana nk cari duit..
Aku : ala..ibu guna la duit ibu dulu..nanti abg bayaq la blk..pinjam3..
Ibu : tengkorak ang (hiperbola untuk menambahkan kesedapan pembacaan..haha)..penah ka selama hang pinjam bagi balik.
Aku : hehe(kantoi..hak3..)


hohoho..kantoi siot..nk pekena ibu aku tapi tak boleh..haha..
Kenapa iPhone 4? kenapa tidak blackberry, nokia cokia, sony, android bla2 and etc..byk weh..xlarat nk sebut smua..

ada 3 sebab..sebabnya ialah :

1) Sebab dia produk dari Apple : awat wei kalau produk Apple ni? Sebab dia best..haha..dak2..sebabnya kalau produk apple ni kualiti dia memang superb la beb..Susah la nk tgk produk apple ni hang..xmacam windows, android yg lain2..xcaya try la bli satu..

2) Trend and Status simbol : Sebut ja iPhone la ni..adik aku pn tau..haha..bukan apa ceq nak abaq kat ampa semua. Sekarang ni, sebut ja iPhone 4 nk keluaq, dah betimbun beratur nak beli..xcaya sila klik sini..

3) Lastly sebabnya, aku skrg ni tgh wat FYP pasal iPhone app..So kena la suka..hak3..

ps//:hmm...kalau la dapat adiah iphone 4 masa besday..(inner heart : mimpi la wei..haha)

Dimulakan dengan bismillah

Dengan lafaz basmallah..


Aku merasmikan blog ini..hehe
actually dah pernah rasmi sekali..tapi xpa la..rasmila sekali lagi..

tiba2 semangat nk berblog ni..ni semua pengaruh dari Adired-c-Playboy la ni..hahaha..(klik kalau nak tau sapa Adired-c-playboy)..

insyaAllah..dimasa-masa akan dtg..blog ini akan memberikan lebih bnyk info dan maklumat yg hangat and hangit kepada semua org..amin..

until then..salam sejahtera..Peace

yg benar,

Jumaat, 10 Jun 2011

Good Luck FC

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Design by KookoKrunch Blog | Bloggerized by KookoKrunch